Uncategorized


17. Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske

Lepoglava, 13. – 15. rujna 2019. godine

Lepe ti je Zagorje zelene

O SUSRETU

Brđanski susreti Saveza izviđača Hrvatske održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine u gradu Lepoglavi smještenom u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske između planine Ivanščice i Ravne gore, uz korito rijeke Bednje. Grad je udaljen 30 kilometara od Varaždina. To je grad velike i osebujne povijesti, kulturnog nasljeđa i prirodnih znamenitosti.

Opširnije…

5. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera. To je dan kojem je cilj skrenuti pažnju javnosti na aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Odred izviđača Lepoglava jedna je od organizacija koja se redovito uključuje u različite volonterske akcije, a ove godine ističemo naše sudjelovanje u velikom projektu pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije. Tijekom tog projekta održano je devet akcija pošumljavanja na kojima je sudjelovalo oko 2500 volontera i djece, posađeno je 25000 stabala, oko 400 školske djece prošlo je temeljnu edukaciju koju su održali izviđači, HGSS, DUZS, vatrogasci i HŠ, a u cijeli projekt utrošeno je oko 15000 volonterskih sati. Ovaj je projekt, kao i ostale izviđačke volonterske akcije, obilježilo ono najvrjednije što se dobiva volontiranjem: nova poznanstva i susreti starih prijatelja uz razvitak empatije prema biljnom obliku života te razvitak svijesti kod djece, mladih i odraslih o potrebi pomaganja prirodi, a cijela je akcija pošumljavanja protekla u pozitivnom i veselom ozračju.
Svim volonterima čestitamo Međunarodni dan volontera i pozivamo ih na uključivanje u volonterske akcije. „Ne trebaš hodati po vodi. Ne moraš biti bolji od drugih. Nemaš ništa više od onoga što svi ostali imaju, ali ono što čini razliku djela su kojima kod drugih ostavljaš trag… otisak srca…“

“KIŠA LIJE, IZVIĐAČ SE SMIJE”. 
Kiša i vjetar nisu pokvarili plan našim Vilenjacima.
Naoružani kabanicama i toplom odjećom oprostili su se od ljeta i pozdravili jesen.
U šumi.
U potrazi za ostacima neadertalaca, spiljskih medvjeda, mamuta….
U Mačkovoj spilji i spilji Vindiji.

Posjetili smo 22. Čipkarski festival, razgledali izložbe te sudjelovali u radionicama izrade licitarskih srca, cekera i tehnike Quilling. ☺️❤️

Odredski izlet u Park prirode Medvednica,  subota, 28. 4. 2018.

Polazak: 9.00 sati (autobusni kolodvor)

CIJENA I PRIJAVE?Cijena je 50 kn (troškovi prijevoza).Prijave su kod predvodnika do srijede, 25. 4. 2018. Naknadne prijave neće biti moguće zbog ograničenog broja mjesta (mini bus).

POPIS OSOBNE OPREME:
Marama, odredska majica (tko ima), zdravstvena iskaznica, gojzerice ili čvrste patike, sendviči i sokići, quipos, 50 kn i roditeljska suglasnost.
KONTAKT:
Silvija Mađar 091 576 82 03
I ove godine uključili smo se u akciju Saveza izviđača Hrvatske “Dobro djelo svaki dan”. U subotu,17.2.2018. posjetili smo nekoliko starijih osoba koje žive same te ih malo razveselili  svojim društvom i pomoći. Nakon odrađene akcije zabavili smo se izradom snjegovića u gradskom parku!

Sunčanu subotu iskoristili smo za uspon na najviši vrh Hrvatskog zagorja. Bravo za sve, a posebno čestitamo članovima kojima je ovo bilo prvo planinarenje na Ivanščicu!

Next Page »