Vijesti


Stotinjak izviđača iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i naši članovi, u subotu su putovali u Linz gdje su preuzeli Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u Hrvatsku.
Svečanost donošenja Betlehemskog svjetla u Lepoglavi se tradicionalno održava na Badnjak, na dječjoj polnoćki u 19 sati. Tada svi zainteresirani mogu preuzeti svjetlo ljubavi i mira te ga odnijeti svojoj obitelji i prijateljima.
I ove godine lepoglavski izviđači Betlehemsko svjetlo odnose u Maruševec i to 22.12. na misu zornicu.

Nakon ljetne pauze naši se poletarci, pčelice, izviđači i planinke ponovno druže na jatnim i patrolnim sastancima.
Upisi novih članova su u tijeku!

informacije: 098 177 87 22

Odred izviđača Lepoglava i udruga P.A.S. organiziraju

VUDELJE 2018. – PREŽIVLJAVANJE U PRIRODI

26. – 27. 5. 2018.

OKUPLJANJE  I POLAZAK:

subota, 8.00 sati ispred TKIC-a, povratak u nedjelju do 15.00 sati

POPIS OSOBNE OPREME:

marama, odredska majica, vreća za spavanje, baterijska lampa,  čvrste patike ili gojzerice, prikladna odjeća (toplija za večernje aktivnosti), voda, zaštita od sunca, zaštita od krpelja i komaraca, quipos, pribor za pisanje, topo pribor (za izviđače i istraživače), pribor za osobnu higijenu, kabanica (za svaki slučaj)

ŠTO VAS OČEKUJE:

podizanje kampa, priprema obroka, prezentacija hraneCSO, izrada nosača za signalnu vatru, prezentacija opreme za prirodu, izrada improviziranih nosila, filtriranje vode, prezentacija ruske tehnike razgibavanja – uz borilačke vještine, izrada skloništa, noćni uspon na Generalski stol, logorska vatra, pripreme za orijentacijsko natjecanje

CIJENA I PRIJAVE:

za članove Odreda akcija je besplatna, prijave najkasnije do petka

INFORMACIJE:

Tatjana Ficko, Načelnica Odreda: 092 133 0188

TERMIN ODRŽAVANJA AKTIVNOSTI

Zborovanje se održava od 18. do 20. svibnja 2018. godine, u Zagrebu. Mjesto održavanja aktivnosti je srednjoškolsko igralište „Concordia“ na adresi Klaićeva ulica br. 1, u samom središtu Grada Zagreba. Na Zborovanju sudjeluju izviđači iz cijele Hrvatske.

POLAZAK

U subotu, 19.05. u 05:55 sati ispred TKIC a, osobnim automobilima do željezničkog kolodvora u Zaboku odakle imamo vlak u 06:55 za Zagreb gdje smo u 07:48.

POVRATAK

U nedjelju, 20.05. prvo vlakom u 15:36 iz Zagreba do Zaboka  te osobnim automobilima do Lepoglave, povratak oko 17:20 sati na mjesto polaska.

SPAVANJE

Pčelice i poletarci spavaju u čvrstom objektu (sportska dvorana) u slučaju lošeg vremena, inače svi  sudionici spavaju u šatorima. Za spavanje je svim sudionicima potrebna vreća za spavanje.

CIJENA

100,00 kn –u cijenu je uključeno:osim prehrane(doručak, ručak i večera u subotu, 19.5., doručak i ručak u nedjelju, 20.5.), uključeni i priprema i nabava programskog materijala potrebnog za izvođenje aktivnosti(mnoštvo radionica), troškovi promocije i promotivnih materijala za partnere i sve sudionike aktivnosti (promo paket) te organizacija zabavnog sadržaja u subotu, 19. svibnja. Prijevoz vlakom sufinancira Odred.

POTREBNA OPREMA

  • hrana za put (sendviči, skokovi)
  • vreća za spavanje
  • pribor za osobnu higijenu
  • izviđačka marama
  • izviđačka košulja/majica
  • zdravstvena iskaznica
  • topla obuća i odjeća (za večernje sate)
  • rezervna odjeća i obuća
  • pribor za pisanje i crtanje
  • rekviziti za igru i zabavu po želji

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati na broj 098 177 87 22 (Ana).