Vijesti


Još nas dvadesetak dana dijeli od glavnog događaja sezone – logorovanja u Fužinama!!! Zadnji put smo  izviđački logor gradili  u Fužinama davne 2001. na 7. Smotri SIH-a. Ove godine nismo „na malenom brijegu“ nego na terenu Skautskog centra „Rakov jarak“ od 28. srpnja do 3. kolovoza. Cijena je 900 kn (prijevoz, smještaj, prehrana). Svi zainteresirani mogu se javiti Tanji, pa ako ste cijele godine bili dobri možda se u Fužinama može pronaći neko mjesto i za vas ….

Stotinjak izviđača iz cijele Hrvatske, među kojima su bili i naši članovi, u subotu su putovali u Linz gdje su preuzeli Betlehemsko svjetlo i donijeli ga u Hrvatsku.
Svečanost donošenja Betlehemskog svjetla u Lepoglavi se tradicionalno održava na Badnjak, na dječjoj polnoćki u 19 sati. Tada svi zainteresirani mogu preuzeti svjetlo ljubavi i mira te ga odnijeti svojoj obitelji i prijateljima.
I ove godine lepoglavski izviđači Betlehemsko svjetlo odnose u Maruševec i to 22.12. na misu zornicu.

Nakon ljetne pauze naši se poletarci, pčelice, izviđači i planinke ponovno druže na jatnim i patrolnim sastancima.
Upisi novih članova su u tijeku!

informacije: 098 177 87 22

Odred izviđača Lepoglava i udruga P.A.S. organiziraju

VUDELJE 2018. – PREŽIVLJAVANJE U PRIRODI

26. – 27. 5. 2018.

OKUPLJANJE  I POLAZAK:

subota, 8.00 sati ispred TKIC-a, povratak u nedjelju do 15.00 sati

POPIS OSOBNE OPREME:

marama, odredska majica, vreća za spavanje, baterijska lampa,  čvrste patike ili gojzerice, prikladna odjeća (toplija za večernje aktivnosti), voda, zaštita od sunca, zaštita od krpelja i komaraca, quipos, pribor za pisanje, topo pribor (za izviđače i istraživače), pribor za osobnu higijenu, kabanica (za svaki slučaj)

ŠTO VAS OČEKUJE:

podizanje kampa, priprema obroka, prezentacija hraneCSO, izrada nosača za signalnu vatru, prezentacija opreme za prirodu, izrada improviziranih nosila, filtriranje vode, prezentacija ruske tehnike razgibavanja – uz borilačke vještine, izrada skloništa, noćni uspon na Generalski stol, logorska vatra, pripreme za orijentacijsko natjecanje

CIJENA I PRIJAVE:

za članove Odreda akcija je besplatna, prijave najkasnije do petka

INFORMACIJE:

Tatjana Ficko, Načelnica Odreda: 092 133 0188

TERMIN ODRŽAVANJA AKTIVNOSTI

Zborovanje se održava od 18. do 20. svibnja 2018. godine, u Zagrebu. Mjesto održavanja aktivnosti je srednjoškolsko igralište „Concordia“ na adresi Klaićeva ulica br. 1, u samom središtu Grada Zagreba. Na Zborovanju sudjeluju izviđači iz cijele Hrvatske.

POLAZAK

U subotu, 19.05. u 05:55 sati ispred TKIC a, osobnim automobilima do željezničkog kolodvora u Zaboku odakle imamo vlak u 06:55 za Zagreb gdje smo u 07:48.

POVRATAK

U nedjelju, 20.05. prvo vlakom u 15:36 iz Zagreba do Zaboka  te osobnim automobilima do Lepoglave, povratak oko 17:20 sati na mjesto polaska.

SPAVANJE

Pčelice i poletarci spavaju u čvrstom objektu (sportska dvorana) u slučaju lošeg vremena, inače svi  sudionici spavaju u šatorima. Za spavanje je svim sudionicima potrebna vreća za spavanje.

CIJENA

100,00 kn –u cijenu je uključeno:osim prehrane(doručak, ručak i večera u subotu, 19.5., doručak i ručak u nedjelju, 20.5.), uključeni i priprema i nabava programskog materijala potrebnog za izvođenje aktivnosti(mnoštvo radionica), troškovi promocije i promotivnih materijala za partnere i sve sudionike aktivnosti (promo paket) te organizacija zabavnog sadržaja u subotu, 19. svibnja. Prijevoz vlakom sufinancira Odred.

POTREBNA OPREMA

  • hrana za put (sendviči, skokovi)
  • vreća za spavanje
  • pribor za osobnu higijenu
  • izviđačka marama
  • izviđačka košulja/majica
  • zdravstvena iskaznica
  • topla obuća i odjeća (za večernje sate)
  • rezervna odjeća i obuća
  • pribor za pisanje i crtanje
  • rekviziti za igru i zabavu po želji

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati na broj 098 177 87 22 (Ana).