Već tradicionalna fašnička povorka okupila je u nedjelju, 19. veljače  mnoštvo smiješnih maski koje su prodefilirale Lepoglavom. Ispred Stare Ciglane zamaskirani su uživali u kuhanom vinu, a onda se polako uputili prema centru, gdje su se povorci priključili mališani Dječjeg vrtića „Lepoglava“ i nekoliko maskiranih skupina Osnovne škole „Ante Starčevića“.

U pokladnoj povorci koju je predvodila Limena glazba iz Lepoglave moglo se vidjeti nogometašice, robote, neandertalke, miševe, kuhare i lovce koji su prošetali centrom. Zadnja stanica bila je terasa Restorana Ivančica gdje je održano predstavljanje maski po grupama i gdje je glavni meštar od gradonačelnika primio ključ Grada koji podrazumijeva vladanje maski i zazivanje dobre ljetine.

Uz ples, zabavu i druženje, maskirani i nemaskirani mogli su se okrijepiti uz krafne, čaj i kuhano vino koje su djelili članovi našeg Odreda. U suorganizaciju uključili su se članovi 2. Družine “VILENJACI”, 3. Družine “STRIBOR” i kluba brđana “ZLATOROG”, dok su članovi 1.družine “PATULJCI”  sudjelovali u povorci i predstavljanju maski. Poslije svega najzanimljiviji dio bio je spaljivanje fašnika.A naravno i gulaš uz dobre gemište u restoranu Ivančica.