Akcija Odreda izviđača „Lepoglava“, pod nazivom „IZVĐAČI UZ TIHOMIRA“
Iako ima samo 14 godina, Tihomir Kudeljnjak iz Donje Višnjice već se tri godine bori s tumorom jetre. Liječnici specijalisti iz zagrebačke Klinike za dječju kirurgiju u Klaićevoj i Kliničke bolnice Dubrava dječaku su tri puta morali odstraniti tumor, a posljednji operativni zahvat obavljen je početkom ove godine. Roditelji hrabrog dječaka, koji je dosad prošao 11 kemoterapija, nadaju se da je bolest ovaj put doista i nestala. No, Tihomira i dalje moraju svaki tjedan najmanje tri puta voziti u Zagreb na terapije i kontrole.

Za Tihomira i njogovu obitelj ove godine članovi odreda pokrenuli su HUMANITARNU akciju “ IZVIĐAČI UZ TIHOMIRA“. Svi članovi, uzrasta od 7 godina pa nadalje u koje spadaju poletarci,pčelice,izviđači,planinke,istraživači i brđani izradili su božićne ukrase i adventske vijence koje će prodavati i istovremeno prikupljati priloge za Tihomira. Sav nakit napravljen je ručno, od prirodnih i umjetnih materijala, na dvijema radionicama koje su se održavale subotama u prostorijama odreda izviđača Lepoglava i prostorijama TKIC-a u Lepoglavi. Izviđači (skauti) su pokret za djecu i mladež, a u ostvarivanju ciljeva i programa im pomažu odrasli članovi organizacije. Izviđači se pretežno bave upoznavanjem prirode , druženjem (socijalizacijom djece) i učenjem korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu kako u civiliziranom svijetu, tako i u divljini. Temeljna načela izviđačke organizacije spada i Sudjelovanje u razvoju društva, uz priznavanje i poštivanje dostojanstva drugog čovjeka , te zakon Izviđač poštuje roditelje i starije, a pomaže mlađima i slabijima , vođeni istim izviđalči rade, uče i zabavljaju se pomažući drugima, za dobrobit svih nas. Molimo sve koji se mogu i žele odazvati na ovu HUMANITARNU akciju da nas posjete na štandovima po rasporedu :
Lepoglava – Ispred kioska TISKA u subotu 27.studenog 2010. od 09:00 do 13:00 sati Ispred crkve B.D.Marije u Lepoglavi nedjelja 28.studenog za vrijeme svetih misa
Ivanec – na „ivanečkoj špici“ ispred KONZUMA u subotu 27.studenog 2010. od 09:00 do 13:00 sati
Želite li pomoći Tihomiru, možete to učiniti uplatom na njegov žiro-račun 3114261647 otvoren u Zagrebačkoj banci.

HVALA!
„JEDNOM IZVIĐAČ, UVIJEK IZVIĐAČ“
POZIVAJU VAS ČLANOVI ODREDA IZVIĐAČA LEPOGLAVA

Tatjana Jurić
Načelnica odreda

Slike sa radionice